סגירה
חזרה
סגירה
גירושין ופרידה
000-000-0000
גירושין ופרידה

קביעת מזונות ילדים בהליך הגירושין

פניה לעורך דין >>

לא אחת, זוגות עם ילדים מתגרשים ומעוניינים "לגמור את זה יפה". קיימות דרכים רבות לעשות זאת, כאשר כולן מתנקזות לאותו הרעיון בדיוק להגיע להסכמה משותפת ולא להיגרר למאבקים משפטיים שניתן להימנע מהם.

במסגרת אותה הסכמה משותפת, מסדירים בני הזוג את כל הנושאים הנוגעים לרכושם המשותף וחובותיהם, חלוקת המשמורת על הילדים, מזונות אישה ומזונות ילדים. לעיתים, הזוג המתגרש טרוד בעניינו ובשיקוליו, כאשר אינטרס הילדים אינו בהכרח ניצב בראש שיקולים אלו. במקרים רבים, הילד יצא מקופח.

בית המשפט שהיה ער לבעיה זו, קבע כי כל הסכם גירושין בין הורים, לא יחייב את ילדיהם ולא ימנע מילדים לתבוע מזונות מהוריהם. גם מבחינת החופש לתבוע בבית המשפט לענייני משפחה ולא ברבני, הילדים אינם מחויבים להסכם בין הוריהם.

בית המשפט מעניק חשיבות רבה לטובת הילד ובכדי שזו לא תיפגע, נקבע כי הדיון בענייני מזונות ילדים יופרד וכל הסכם בין ההורים, בין אם נחתם בבית משפט אזרחי, או רבני, לא יחול עליו.

בבואכם לחתום על הסכם גירושין קחו בחשבון

אם חתמתם על הסכם גירושין ובדיעבד, הבנתם כי אינו פועל בטובת ילדיכם וכי ראוי שילדיכם יקבלו מזונות ילדים בסכום גבוה יותר – אין ההסכם מחייב. הבנה זו חשובה עבור שני הצדדים ולא רק עבור נשים שמעוניינות להגדיל את מזונות ילדיהם ולסגת ממה שסוכם בהסכם הגירושין.

הסכם גירושין מבוסס על פשרות שונות שכל צד מתפשר ולעיתים הגבר יתפשר על נושאי רכוש אחרים, בתמורה לפשרתה של האישה בנושא מזונות הילדים. בבואו להסכים לפשרה זו, חשוב שיבין כי מפשרתה שלה אינה מבטיחה כי מזונות הילדים יישארו כפי שסוכם בהסכם הגירושין.

במקרים מסוימים, במסגרת הסכם גירושין קובע הזוג מנגנון של פיצוי למקרים בהם תוגש בעתיד תביעה להגדלת המזונות. מנגנון זה עשוי לחייב את האישה, או באמצעות ערבויות של אחרים, לפצות את הגבר במקרה של הגדלת מזונות. מבחינת בית המשפט, מאחר ומדובר בתנאי שאינו בטובת הילדים, אין בו בכדי למנוע מהם לתבוע בעתיד מזונות.

מזונות ילדים שנקבעו בפסיקת בית משפט

בית המשפט מכיר בכך שצרכיו של ילד משתנים ומאחר וסכום המזונות לא נקבע על פי יכולותיו הכלכליות של האב, אם כי לפי צרכי הילד, גם הוא נתון לשינוי.

מזונות ילדים לעולם אינם סופיים, אין זה משנה אם נקבעו במסגרת הסכם גירושין, או פסיקה של בית המשפט לרשות הילד תמיד תעמוד האפשרות לתבוע מזונות בעתיד, בסכום התואם את צרכיו ונסיבות חייו המשתנות.

במקרים בהם המזונות נקבעו בהסכם גירושין בין ההורים, כאמור, עיקרון טובת הילד ניצב גבוה יותר בסדר העדיפויות של בית המשפט.

במקרים בהם המזונות נקבעו בפסיקה של בית המשפט, ניתן להגיש תביעה נוספת במקרים בהם חל שינוי בנסיבות חייו של הילד.

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (1) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
קראו עוד
פניה לעורך דין >>
ייעוץ משפטי
באינדקס עורכי הדין שלנו תוכלו למצוא את עורכי הדין הטובים והמומלצים ביותר בישראל, בכל תחום משפטי, לפי דירוג של לקוחות והמלצות ברשת. רוצה לדבר ולהתייעץ עם עורך דין מומחה? אנחנו כאן לשירותך!