סגירה
חזרה
סגירה
הוצאה לפועל
000-000-0000
הוצאה לפועל

הכירו את ההליכים המרכזיים בהוצאה לפועל

פניה לעורך דין >>

קיבלת הודעת אזהרה לגבי פתיחת תיק הוצל"פ נגדך? יש לך שאלות לגבי סוגי ההליכים שבהם אפשר לנקוט בלשכת ההוצאה לפועל?

אנשים רבים אינם מכירים כלל את ההליך, בייחוד אם נקלעו למצב זה לראשונה בחייהם. במאמר זה, תמצאו מידע על סדר הפעולות הנדרש והדברים שחשוב לדעת.

ראשית, וודאו כי הפרטים שמופיעים בהודעת האזהרה הם אכן פרטיכם ולא חלה טעות, אם אתם הנמען הנכון ונפתח נגדכם תיק הוצאה לפועל – כדאי שתמשיכו לקרוא.

במידה ויש ביכולתכם לפרוע את החוב באופן מיידי, עשו זאת. תוכלו לבצע את התשלום בבנק הדואר, או בלשכת הוצל"פ הקרובה לביתכם. תשלום מיידי יחסוך מכם הוצאות ואי נעימויות רבות בגין שכר טרחה של עורכי דין, עיקולים, מאסרים, הליכי גביה לא נעימים ועוד.

במידה והחוב שולם עוד לפני קבלת ההודעה, או לטענתכם אינכם חייבים למבקש דבר, ניתן להגיש ללשכת ההוצל"פ התנגדות לביצוע השטר, או בקשה בטענת "פרעתי".

מומלץ לעשות זאת לאחר קבלת יעוץ משפטי ובייצוג עורכי דין מנוסים בהליכי ההוצאה לפועל.

התנגדות לביצוע השטר

התנגדות שתוגש בזמן תעכב אוטומטית את כל ההליכים שנפתחו נגדך, אך לא תבטל הליכים שננקטו קודם להגשתה. ביטול הליכים אלו כרוך בהגשת בקשה בעניינם, אל בית המשפט בו נידונה בקשת ההתנגדות.

אם בקשתכם תידחה, ינתנו לכם 21 יום ממועד דחייתה, במהלכם תוכלו להתייצב לחקירת יכולת. במקרים בהם לא הגשת את התנגדותך בזמן, תוכל להגיש בקשה להארכת מועד, תוך פירוט כל הסיבות בגינן ראוי לאפשר לך להגיש התנגדות באיחור.

טענת פרעתי

במידה וחובותיך נפרעו, תוכל להגיש לראש ההוצל"פ בקשה בטענת פרעתי, אליה יצורפו כל המסמכים הרלוונטיים ותצהיר מאומת כדין, בו יינתן פירוט כל העובדות לפיהן אינך נדרש עוד למלא אחר פסק הדין. ניתן לבקש אף עיכוב של כל ההליכים עד לסיום הדיון בבקשה זו.

בקשתך תועבר לתגובת הזוכה, או באי כוחו ולאחר מכן ייקבע מועד לדיון. לאחר השמעת כל טענות הצדדים יקבל ראש ההוצל"פ החלטה – אם בקשתך תאושר ייסגר התיק, אם היא תידחה יהיו לרשותך 21 יום, במהלכם תידרש להתייצב לחקירת יכולת.

אפשרויות לתשלום החוב

במידה ואין ביכולתך לפרוע את החוב במיידי ואינך מתנגד לביצוע השטר, קיימות מספר דרכים בהן תוכל לפעול:

    פנייה לזוכה במטרה להגיע להסכמה באשר לפירעון החוב, כמו לדוגמא פירעון בתשלומים בהם תוכל לעמוד.
    פנה למרכז המידע הארצי ובקש לקבל שוברי תשלום, בהתאם לצו החיוב שניתן לך ושלם את החוב בתשלומים. שים לב – בדרך זו תחויב גם בתשלום ריביות והצמדה.
    אם צו החיוב דורש תשלומים שאינך יכול לעמוד בהם, הגש בקשת צו תשלומים לראש הוצאה לפועל. אם בקשתך תידחה, תוזמן לחקירת יכולת.

חקירת יכולת בההוצאה לפועל

כאמור, במידה ואין ביכולתך לשלם את החוב במיידי, או על פי תנאי התשלום שנקבעו עבורך במסגרת צו תשלומים, תידרש להתייצב לחקירת יכולת, תוך 21 יום מיום קבלת האזהרה על פתיחת התיק. אי התייצבות תוביל לעונש מאסר.

המסמכים אותם תידרש להביא עימך לחקירה יפורטו באזהרה שתקבל, בבואך אל לשכת ההוצל"פ הקרובה לביתך תוכל לגשת אל המזכירות, למלא את השאלונים שתתבקש למלא ולהגיש את כל המסמכים הרלוונטיים.

שים לב – אל תעזוב את המקום מבלי שניתן לך אישור על התייצבותך והעתק ההחלטה שהתקבלה על ידי ראש הוצאה לפועל. אם תעזוב את המקום מבלי להיחקר, ראש ההוצל"פ רשאי יהיה לקבוע כי הנך מנסה להשתמט מפירעון חובות ועלול לבקש עבורך פקודת מאסר.

במסגרת החקירה רשאי ראש ההוצל"פ לחקור את מקורות הכנסתך, נכסיך, יכולותיך הכלכליות, יכולות ההשתכרות שלך, חובות נוספים ועוד, בכדי לבדוק את מידת יכולתך לעמוד בצו התשלומים.

כמו כן, ישנם מקרים בהם חייב לא יידרש להתייצב לחקירת יכולת, לדוגמא:

    חייב שהגיש תוך 21 יום ממועד קבלת האזהרה בקשה בטענת פרעתי.
    חייב שהגיש באותו פרק זמן בקשת התנגדות לביצוע השטר.
    חייב הוכרז כמוגבל באמצעים ובצע איחוד תיקים.

מהו איחוד תיקים?

איחוד תיקים, הוא למעשה ריכוז של כל חובותיך בתיקי הוצל"פ שונים, לתיק אחד. ישנן שתי דרכים לביצוע איחוד תיקים – היזומה והכפויה.

חייב יכול להגיש בקשה, בצירוף תצהיר ותשלום על סך 3% מחובותיו, אם בקשתך תאושר ויינתן צו לאיחוד תיקייך, ייקבע סכום לתשלום חודשי עד אשר תבוצע חקירת יכולת.

הדרך השנייה היא בכפיה, חייב המוכרז בתור חייב מוגבל באמצעים – יאוחדו תיקיו. במקרה זה, רשאי ראש הוצאה לפועל לעכב את יציאתך מהארץ, למנוע ממך אפשרות שימוש בכרטיסי אשראי ועוד.

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (1) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
קראו עוד
פניה לעורך דין >>
ייעוץ משפטי
באינדקס עורכי הדין שלנו תוכלו למצוא את עורכי הדין הטובים והמומלצים ביותר בישראל, בכל תחום משפטי, לפי דירוג של לקוחות והמלצות ברשת. רוצה לדבר ולהתייעץ עם עורך דין מומחה? אנחנו כאן לשירותך!