סגירה
חזרה
סגירה
תאונות דרכים
000-000-0000
תאונות דרכים

חברת הביטוח לא רוצה לשלם לך אחרי תאונת דרכים?

פניה לעורך דין >>

למה חברות הביטוח לא אוהבות לשלם למבוטחים? שאלה טובה והתשובה: שיטת מצליח. ומה ניתן לעשות עם חברת הביטוח לא רוצה לשלם פיצויים לנפגע תאונות דרכים? שאלה טובה והתשובה: לוקחים עורך דין.

כולנו מכירים את הסיטואציה, הרכב הפרטי נקלע לתאונת דרכים קלה, הפח מתכופף, ממלאים את הטפסים הנכונים ואז מתברר שהחברה, בה עשינו ביטוח רכב, לא מוכנה לשלם לנו בעבור הנזק.

חברות ביטוח לא משלמות הן תופעה שהולכת ומתרחבת בשנים האחרונות, בעיקר בשל הגידול בהיקף הונאות הביטוח וכן בשל העובדה כי חלק מהחברות החלו לצמצם את החגורה ולחסוך בתשלום שיפויים למבוטחים.

במקרה של תאונות דרכים, לאחר שעבר המבוטח את כל מסלולי המכשולים הבירוקרטים ,מילא את כל הטפסים הנדרשים ולעתים גם נאלץ לעבור חקירות, בדיקות והליכים נוספים, הוא ממתין לקבלת תגמולי הביטוח. בשלב זה ניצב המבוטח מול מספר תרחישים ובחלקם עליו לשקול העסקת עורכי דין המתמחים בתחום.

בתרחיש הראשון והנדיר כיום, לאחר תאונות דרכים והגשת המסמכים, חברת הביטוח תשלם את מלוא תגמולי הביטוח ללא כל הסתייגות.

ברוב המוחלט של שאר המקרים, תשלום התגמולים יתעכב ללא סיבה מוצדקת, לעתים בשל חברות ביטוח לא משלמות או מוכנות לשלם רק חלק מהתגמולים ובמקרה הגרוע יותר במקרה בו היא החליטה לדחות את התביעה לחלוטין.

אם החברה מודה שהיא חייבת בתגמולים למבוטח, חלה עליה החובה לשלם מיידית למבוטח, לפחות בסכום שאינו שנוי במחלוקת. על פי החוק, החברה אינה רשאית להתנות תשלום תגמולי ביטוח בוויתור המבוטח על טענותיו.

החברה לא משלמת? ריבית והצמדה על סחבת מכוונת

על פי חוק חוזה הביטוח, נקבע כי המבוטח זכאי לקבל את התגמולים תוך 30 ימים מהיום בו החברה קיבלה את כלל המסמכים שהיא ביקשה מהמבוטח.

חברות ביטוח אינן רשאיות לנקוט בסחבת או להתחמק מהחלטה בקשר לחובה או אי חובה כלפי המבוטח.

 לעתים קרובות, החברות נוקטות בשיטה זו של סחבת על מנת להתיש את המבוטח. החוק אף מעניק פיצוי מיוחד למבוטח בדמות תשלום ריבית והצמדה, במידה והחברה נוקטת בסחבת מכוונת.

נוסף על כן, אם חברות ביטוח לא משלמות את התגמולים המוסכמים במועד, רשאי בית המשפט לחייב אותם בתשלום ריבית והצמדה, הגבוהים פי ארבעה מהנהוג בחוק.

במקרים רבים בהם לא תהיה הסכמה בין המבוטח לחברת ביטוח לגבי גובה התגמולים, לא יהיה מנוס מפנייה של המבוטח לערכאות משפטיות.

במקרים ריבם יסתיים ההליך המשפטי בפשרה כאשר החברה תציע למבוטח תשלום של חלק מהתגמולים הנתבעים על ידו. ברוב המוחלט של המקרים, יהיה חלק זה גדול יותר מהתגמולים אותם הציעה החברה למבוטח לפני ההליך המשפטי.

עורך דין מומחה מקצר תהליכים ומגדיל את הפיצוי!

למבוטח ישנה הזכות להיות שלא להיות מיוצג בהליך משפטי ולייצג את עצמו בפניה אל חברת הביטוח ובניסיון לקבל פיצויים.. במקרה כזה חשוב לדעת כי בין כתלי בית המשפט, ייאלץ להתמודד עם עורכי דין, שמאים וחוקרים מטעם חברת ביטוח, התמודדות לא קלה מול מנגנון משומן, יעיל ומגונן.

מעבר לכך, גם כשלא מגיעים לבית המשפט ופונים לחברת הביטוח לבד בבקשה לקבל פיצויים, הסכומים שחברות הביטוח מציעות לנפגעים מגוחכים, בטח אם נשווה אותם להצעות שיקבל עורך דין מומחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים, שפנה לחברת הביטוח בשם הלקוח שלו.

כאשר חברות הביטוח עושות הכל על מנת לא לשלם בכלל ואם לשלם, אז רק חצי מהמינימום האפשרי, עולה חשיבותו של הייצוג המשפטי מול חברות הביטוח הסרבניות.

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (0) דירוגים | דירוג ממוצע (0)
קראו עוד
פניה לעורך דין >>
ייעוץ משפטי
באינדקס עורכי הדין שלנו תוכלו למצוא את עורכי הדין הטובים והמומלצים ביותר בישראל, בכל תחום משפטי, לפי דירוג של לקוחות והמלצות ברשת. רוצה לדבר ולהתייעץ עם עורך דין מומחה? אנחנו כאן לשירותך!